RIITTÄMÄTÖN

   

Se tuntuu.... kuin huomaisi seisovansa aavikolla ypöyksin.

Kuumuus, karrelle polttelee hiljalleen koko sielun maiseman.

Siihen mihin uskoit, siihen mitä luulit.

Sen nimi oli alussa: epäusko.

Sitten siitä tuli epätoivo.

Se järkytti elämää kuin vuori joka hajoaa pienen pieniksi
kivenmurikoiksi.

Sitten se imaisi sisäänsä, kuin pyörremyrskyn syöveriin.

Kiikissä oltiin. Koko perhe.

Se tuntuu kuin kaikki olisi päinvastoin...

mitä ehkä toivoit.. uskalsit odottaa.

Karusellin pyöriminen tuntuu pyörivän loputtomiin, - lasten karuselli,

johon läheinen epäsopivasti laitettiin sopimaan.

Riittämätön on teos huumeidenkäyttäjien läheisistä. Se on kertomus äidistä ja pojasta. Heidän matkastaan pimeään maailmaan. Se pukee sanoiksi, säveliksi, tanssiksi ja kuviksi läheisten tunteet. Se voi lohduttaa hetken - sinä et ole yksin. Se on vanhempien hätähuuto yhteiskunnalle.

Se on avunpyyntö. Kuule minut! Näe minut! Auttakaa meitä!  

Käsikirjoitus: Miili Wong, Hanna-Kaija Takalo, Mika Törmä ja Miia Ahonen

Ohjaus: Miili Wong

Koreografia: Miia Ahonen

Sävellys ja sanoitus: Mika Törmä

Taiteellinen assistentti: Hanna-Kaija Takalo

Tuottaja: Hanna-Kaija Takalo, assistentti: Miia Ahonen

Valokuvat: Matleena Vartiainen

Ohjaajan assistentti: Anu Laakko

Rooleissa   

Näyttelijät: Miili Wong ja Mika Törmä

Tanssijat: Miia Ahonen ja Hanna-Kaija Takalo

Muusikot: Mika törmä, Saaga Suonvieri ja Oskari Elomaa


Kulttuuritalo valve:

08.12.2018

klo. 15.00 ja 19.00

Ikäraja: 13v.

Liput:

18€ / normaalihinta

12€ / opiskelija, työtön, eläkeläinen, jäsenhinta, ryhmälippu (min.10 hlöä) Ticketmaster, Valveen lipunmyynti

https://www.ticketmaster.fi

https://www.kulttuurivalve.fi

"Nykyteatteri Vera Audentian esikoisteos Riittämätön nostaa tärkeällä tavalla esiin ihmisten kokemuksia elämästä huumeiden vaikutuspiirissä teatterin keinoin." -Irti Huumeista ry


"Yhdistyksemme kokee heidän käsittelemänsä aiheen erittäin tärkeäksi. Huumeiden käyttäjien omaisten kokemusten käsitteleminen on tärkeä ja ajankohtainen aihe, jonka vertaistuellisen taidekokemuksen vaikutukset ovat laajat niin yksilön, kuin yhteiskunnan näkökulmasta katsottuna." - Oulun A-kilta ry


" Laajan tutkimusaineiston mukaan kulttuurilla ja taiteella on ihmiseen hyvin moninaisia positiivisia vaikutuksia. Meistä tämä toteutuu hienosti "Riittämätön" esityksessä ja sen käsittelyssä." - Oulun ensi- ja turvakoti ry


"Kulttuuri on yhteinen asiamme ja vaikuttava keino tuoda hyväksyntää ja ymmärrystä mielenterveysongelmia kohdanneisiin henkilöihin." -Mielenvireys ry


Kiitokset: Sinikka Hiltunen, Samu Niemelä, Anu Pohjanvälke, Veera Saukkonen, Pirita Tuisku, Tuija Pohjola, Sirpa Rytky ja Sari Hyvärinen

Yhteistyötahot: Irti huumeista ry, Oulun kaupunki, Verto- hanke, Oulun A-kilta, Oulun ensi- ja turvakoti, mielenvireys ry, Kulttuuritalo Valve, Oulun kaupunginkirjasto ja Oulu10

 

Henkilöt

Miia Ahonen


Miia toimii teoksen koreografina ja tanssijana. Hän on yksi teoksen käsikirjoittajista ja toimii ohjaajan työparina.

Miia opiskelee tanssinopettajaksi Oulun Ammattikorkeakoulussa päälajinaan showtanssi. Hän on kerännyt monipuolista kokemusta etenkin nykytanssin saralla eri opettajien johdolla eri puolilla Suomea. Koreografioinnista Miia on innostunut opintojensa edetessä yhä enemmän ja enemmän.

Miia on toiminut kokoillan teoksissa tanssijana. Hänen koreografioitaan on palkittu useissa tanssikatselmuksissa. Hän on myös toiminut palkituissa pienteoksissa tanssijana.

Kuva: Katariina Kirves


Miili Wong

Miili on pääosin rakentanut käsikirjoituksen, yhdessä työryhmäläisten kanssa. Hän toimii näyttämöteoksen ohjaajana ja näyttelijänä sekä taiteellisena ohjaajana valokuvanäyttelylle.

Miili on koulutukseltaan FM, draamakasvatus. Hän on täydentänyt osaamistaan avoimen teatterikorkeakoulun kautta mm. improvisaatio ja klovnerian koulutuskokonaisuuksilla. Hän on toiminut pitkään Oulun Työväen Näyttämön hallituksessa ja järjestäen erilaisia työpajoja teatteripuolelle.

Hän on toiminut teatteripuolella näyttelijänä useassa kokoillanteoksessa sekä apulaisohjaajana, tarpeistonhoitajana, naamioitsijana ja puvustajana ja esiintyy myös klovnina.

Kuva: Matleena Vartiainen

Hanna-Kaija Takalo

Hanna-Kaija toimii teoksen taiteellisena assistenttina, tuottajana ja tanssijana. Hän on yksi teoksen käsikirjoittajista. 

Hanna-Kaija on koulutukseltaan ammattitanssija ja tanssinopetta (AMK). Taidealan jatko-opintoina taideterapia-ohjaaja. Ravinto- ja liikuntaneuvojaksi hän on valmistunut eri urheilu- ja liikuntaopistoista. Hän on suorittanut myös vaatetusalan perustutkinnon.

Hanna-Kaija on tanssinut useassa kokoillan teoksessa ympäri suomen sekä lukuisissa pienteoksissa. Tanssin ja liikunnan parissa hän on työskennellyt vuodesta 2008.

  Kuva: Matleena Vartiainen

Mika Törmä

Mika on sanoittanut, säveltänyt ja sovittanut teoksen musiikit. Hän toimii teoksessa monessa roolissa laulaen, näytellen ja musisoiden. Hän on myös yksi teoksen käsikirjoittajista.

Mikan musiikillinen ura alkoi lapsena pianon yksityistunneilla. Myöhemmin hän on saanut koulutusta myös rumpujen, basson ja saksofonin soittoon. Kokemusta on myös kitaran ja ukulelen soitosta.

Hänen pääsääntöinen instrumenttinsa on rummut, joita hän on soittanut eri yhtyeissä vuodesta 2003 saakka. Mika toimii  myös lauluntekijänä ja keikkailee omalla musiikillaan

Kuva: Matleena Vartiainen

Oskari Elomaa

Oskari toimii teoksessa sellistinä.

Oskari on koulutukseltaan muusikko ja musiikkipedagogi, instrumenttina hänellä on sello. Hän on myös käynyt Madetojan musiikkilukion.

Oskari on toiminut freelance muusikkona useassa kokoillan näyttämöteoksessa sekä pienteoksissa ympäri suomen. Hän on toiminut muun muassa muusikkona Oulun kaupunginteatterilla sekä Kemin kaupunginorkesterissa. Kokemusta on myös opereteista ja oopperoista. Hän on hyvin monipuolinen muusikko.

Saaga Suonvieri

Saaga toimii teoksessa muusikkona ja laulajana.

Saaga on koulutukseltaan muusikko, pääaineena laulu ja instrumenttina kosketinsoittimet. Lisäkoulutuksena hän on suorittanut musiikkiterapian-perusopinnot

Saaga on toiminut esiintyjänä useassa kokoillan teoksessa ja yhtyeissä ympäri suomen. Saaga toimii pääasiassa laulaja-lauluntekijänä ja keikkailee omalla musiikillaan. Musiikissa Saaga arvostaa riskien ottoa, voimakasta ilmaisua sekä rohkeita lyriikoita.

Kuva: Miquel Such


Matleena Vartiainen

Matleena toimii valokuvanäyttelyn kuvaajana. Hän vastaa myös valokuvanäyttelyn toteutuksesta.

Hän on koulutukseltaan meikkaaja- maskeeraaja sekä ammattikuvaaja. Hän on työskennellyt make- up artistina Milanossa eri teattereissa ja mallitoimistoissa, sekä maskeeraajana Kemin ja Oulun kaupunginteatterissa. Valokuvaajana hän on toiminut parin vuoden ajan.

Matleena on erityisen kiinnostunut muotokuvauksesta taiteellisella otteella.

Eriika Alatalo

Eriika toimii teoksen ja teatterin markkinointivastaavana sekä sihteerin ja puheenjohtajan assistenttina.

Eriika on koulutukseltaan lähihoitaja. Työnsä kautta hänellä on ollut käsitys nähdä laaja-alaisesti sote- puolen alaa. Tästä on ollut apua muun muassa markkinoinnissa. Hän on ollut valtava apu hallinnollisella puolella ja näin ollen erittäin tärkeä elementti kokoonpanossa.